Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

14 nieuwe besmettingen MERS – virus geconstateerd

 11 juni 2015 

    Print       Email

mersEr zijn weer 14 mensen besmet geraakt met het MERS- virus. Het aantal besmettingen is hierdoor gestegen naar 122. Ongeveer 2300 mensen zitten momenteel in quarantaine.

Een van de nieuwe besmettingen werd opgemerkt bij een Zuid- Koreaanse man die op reis was in China. Toen de Chinese zorgautoriteiten hem controleerden, bleek hij besmet te zijn met het virus. De vader van de man was al eerder besmet.

In Zuid-Korea zijn uit voorzorg 2000 scholen gesloten. Het Koreaanse ministerie van Volksgezondheid zegt er alles aan te doen om meer besmettingen te voorkomen.

De World Health Organization (WHO) zegt dat het niet nodig is om alle reizigers van en naar Zuid- Korea te screenen, omdat volgens de organisatie het virus niet gemuteerd is en niet van mens tot mens wordt overgedragen.

Het longvirus kan dodelijk zijn voor mensen met een zwakke gezondheid. Inmiddels zijn er 10 mensen in zuid- Korea overleden aan de ziekte.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »