Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

1800 vluchtelingen vonden dood in Middellandse zee

 16 juni 2015 

    Print       Email

kaart-middellandse-zee-2311In Europa heerst al geruime tijd een crisis wat betreft het vluchtelingenprobleem. EU leiders gaan in beraad over hoe dit vraagstuk op te lossen.

Er zijn in het afgelopen jaar meer dan 100.000 migranten via de Middellandse zee in Europa aangekomen. Ongeveer 1800 mensen vonden daarbij de dood. Op kleine gammele bootjes proberen de vluchtelingen uit onder andere Eritrea en Libië Europa binnen te komen.

Vaak genoeg vinden ze de dood op de gevaarlijke tocht. Mensenrechtenactivisten spreken van een humanitaire crisis. Er is een aanhoudende vluchtelingenstroom vanuit Noord- Afrika naar onder ander Italië. Europa had eerder gepleit voor een eerlijke verdeling van de immigranten.

In 2014 staken 229.000 migranten de Middellandse Zee over, waarvan tenminste 3000 mensen de dood vonden. De grote vluchtelingenstroom wordt veroorzaakt door de grote armoede en instabiliteit in de landen Libië, Eritrea, Syrië en Irak.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »