Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

5 miljoen meisjes en vrouwen ook dit jaar besneden

 21 juni 2015 

    Print       Email

VrouwenbesnijdenisOok in 2015 zullen ruim 5 miljoen meisjes en vrouwen het slachtoffer worden van genitale verminking. Volgens de UNFPA, de bevolkingsorganisatie van de Verenigde Naties (VN) wordt het verwijderen van de clitoris bij vrouwen ingegeven door verscheidene oude tradities en geloofsovertuigingen.

In grote mate worden de lugubere verminkingen zonder verdoving uitgevoerd in Afrikaanse moslimlanden. Geschat wordt dat er wereldwijd ongeveer 140 miljoen vrouwen en meisjes rondlopen met een verwijderde of verminkte clitoris. Elk jaar komen daar nog 5 miljoen bij.

Bij een minder grote groep wordt behalve verwijdering van de clitoris, gekozen voor gedeeltelijke of volledige verwijdering van de kleine schaamlippen, het verbranden van de vagina of het besprenkelen met een sterk bijtende stof.

Ook de terreurorganisatie IS maakt zich schuldig aan deze vorm van vrouwenmishandeling. Recent werd opdracht gegeven om de genitaliën van alle meisjes en vrouwen tussen de 11 en 46 jaar in de Iraakse stad Mosul te verminken.

Een besnijdenis brengt volgens medici enorm veel risico’s met zich mee. De meisjes lijden vaak hevig bloedverlies, pijn en angst. In sommige gevallen raken de slachtoffers in shock of vinden de dood.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »