Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Abbas kondigt ontslag Palestijnse regering aan

 17 juni 2015 

    Print       Email

MIDEAST ISRAEL PALESTINIANS ABBASDe Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft het ontslag van de Palestijnse eenheidsregering aangekondigd. De president heeft niet exact aangegeven wanneer het ontslag een feit zal, maar het zal binnen een paar dagen geschieden meldt BBC nieuwszender.

In de Palestijnse eenheidsregering werken Hamas en Fatah samen. Echter kunnen de twee groeperingen het niet eens worden over de wederopbouw van de Gaza-strook. Abbas zegt dat Hamas van de Gaza-strook een onafhankelijk islamitisch land wil maken. Daarnaast zou Hamas niet willen dat de Fatah-beweging voet aan de grond krijgt in de Gazastrook.

De Hamas-beweging beschuldigt Fatah van het tegengehouden van nieuwe verkiezingen uit vrees die te zullen verliezen. De eenheidsregering tussen de twee rivaliserende groepen kwam ongeveer een jaar geleden tot stand, toen de beide groeperingen besloten de strijdbijl te begraven.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »