Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Artsen houden meisje een week wakker om parasieten uit oog te verwijderen

 20 juni 2015 

    Print       Email

operatieDe 18- jarige Jessica heeft op een heel harde manier geleerd dat contactlenzen niet onschuldig zijn, maar ernstige schade aan het oog kunnen berokkenen. Het meisje raakte bijna blind toen parasieten zich in haar oog nestelden en zich met haar hoornvlies begon te voeden. De oorzaak hiervan waren verontreinigde lenzen.

Haar ogen puilden na een week helemaal uit en leken op een rode golfbal. De parasiet genaamd Acanthamoeba Keratitis leefde gewoon in het oog van Jessica. Om de parasiet te doden moest ze een behandeling ondergaan, waarbij ze zeven dagen achter elkaar niet mocht slapen. Tijdens de behandeling werd ze om de tien minuten door een verpleegkundige bezocht, die haar ogen druppelde. Gelukkig voor Jessica werkte de behandeling goed en werden haar ogen na een week genezen verklaard door de artsen.

In de week van de behandeling kreeg ze iedere dag wel 21 oogdruppels toegediend totdat de zwelling en roodheid van haar oog waren verdwenen. Acanthamoeba Keratitis leeft onder andere in de bodem van zoet- en zeewater en gedijt in gebieden waar veel kalkaanslag is. In het geval van Jessica kwam de parasiet in haar oog, nadat ze haar contactlenzen in de buurt van de gootsteen had geplaatst en haar contactlenzen besmet raakten met de parasiet.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »