Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Beurskoersen lopen terug, Griekse banken een week dicht

 29 juni 2015 

    Print       Email

beurskoersen beleggenDe Europese beurzen zijn maandag fors lager geopend vanwege de escalatie van de Griekse schuldencrisis. Op de Amsterdamse effectenbeurs AEX was de beurs 4 procent lager.

In andere landen van Europa liepen de verliezen op tot ongeveer 5 procent. Tegen half elf vanmorgen stond de AEX op 2,7 procent lager op 481,1 punten en de MidKap-index daalt 2,1 procent tot 716,66 punten. In Griekenland blijft de beurs maandag dicht.

Tevens blijven de banken in het land wel een week dicht. Grieken kunnen tot een maximum van 60 euro per dag bij pinautomaten opnemen. Daarnaast zijn internationale betalingen en overboekingen naar het buitenland voorlopig niet mogelijk. De beurskoersen liepen vorige week nog flink op in de hoop dat dat Athene een akkoord met haar schuldeisers over verdere noodsteun zou bereiken.

Na de aankondiging van een referendum door de Griekse premier Tsipras, die de onderhandelingen met de eurotop had onderbroken vervloog die hoop.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »