Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Chinese chirurg verricht hoofdtransplantaties op muizen

 11 juni 2015 

    Print       Email

muis1De Chinese chirurg Xiaoping Ren heeft in 2013 een historische operatie uitgevoerd. Hij sneed de kop van een muis eraf en bevestigde het aan het lichaam van een andere muis.

De nieuwe muis heeft enkele minuten geleefd. Sindsdien heeft de chirurg met zijn team hoofdtransplantaties op meer dan 1000 muizen uitgevoerd.

Bij elke operatie heeft Dr. Ren geprobeerd om de procedure te perfectioneren. Hierbij heeft hij minuscule buisjes gebruikt om zuurstofrijk bloed uit de hersenen naar de nieuwe organen te transporteren.

Na 1000 transplantaties heeft nog geen enkele muis langer dan een dag geleefd. Dr. Ren zegt toch gemotiveerd te zijn om verder te gaan met experimenteren.

Volgens een Wall street Journal rapport is de chirurg van plan om nu hoofdtransplantaties op apen te gaan verrichten. Ren hoopt dat het ook bij apen lukt om ze tenminste voor een tijdje na de transplantatie te laten leven.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »