Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Creatiever door mentale oververmoeidheid

 13 juni 2015 

    Print       Email

vaak-moe oververmoeidUit onderzoek van de Universiteit van Nice in Frankrijk blijkt dat mentale oververmoeidheid kan leiden tot het ontstaan van creatievere gedachten. Bij vermoeidheid is het namelijk minder makkelijk om gedachten onder controle te houden, waardoor excentrieke ideeën een kans krijgen.

Bij het onderzoek kregen studenten eerst een aantal van vragen waarop ze moesten concentreren. Daarna kregen de studenten creatieve taalvragen, waarbij ze moesten associëren. De proefpersonen die een moeilijkere test voor de creatieve vragen kregen, gebruikten hun fantasie veel meer dan de groep die een minder moeilijke test te maken hadden.

De oververmoeide proefpersonen hadden meer ideeën, die ook creatiever waren dan die van degenen die minder uitgeput waren. De rem die niet vermoeide mensen op hun gedachten hebben is wel nuttig, maar niet voor de creativiteit aldus de onderzoekers.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »