Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Cyberaanval legt websites overheidsdiensten Canada plat

 18 juni 2015 

    Print       Email

CybercrimeAls gevolg van een cyberaanval zijn verschillende Canadese websites woensdag uit de lucht geweest. Dit gebeurde na een cyberaanval die gepleegd werd door een internationaal netwerk van activisten genaamd Anonymous.

De aanval werd gepleegd als vergelding voor een nieuwe anti-terrorismewet, die onlangs door het parlement van Canada is goedgekeurd. Door het aannemen van deze wet krijgen inlichtingendienst meer bevoegdheden om terreuraanvallen tegen te gaan. Diverse websites voor overheidsdiensten en inlichtingendiensten werden door de hack getroffen.

Anonymous heeft bevestigd de aanval de hebben gepleegd, omdat volgens de groep van´´ hactivisten´´ de nieuwe wet een aanval is op mensenrechten. Ze zijn de mening toegedaan dat mensen die oneens zijn met de overheid er de dupe van zullen worden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »