Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Een rationeel immigratiebeleid

 14 juni 2015 

    Print       Email

jan gajentaan - CopyDoor Jan Gajentaan

In heel Europa woedt momenteel een verwoede discussie over het immigratiebeleid dat in de afgelopen decennia steeds meer bepaald wordt door de EU in plaats van door de lidstaten. Er is al tientallen jaren veel onvrede onder de bevolking over het immigratiebeleid.

De opkomst van politici als Fortuyn, Verdonk en Wilders kunnen we zien als een uiting daarvan. Ook in Frankrijk zien we de opkomst van het Front National van Marine Le Pen, die overigens afstand heeft genomen van het extreemrechtse verleden van haar vader, maar wel duidelijk is over het immigratiebeleid.

In de media worden partijen als PVV of Front National vaak weggezet als “extreemrechts”, maar het is maar hoe je het bekijkt. Ooit werd in Nederland het immigratiebeleid bepaald door de behoeftes van het eigen land c.q. de bevolking.

In veel landen is dat nog steeds de gewoonste zaak van de wereld, maar in de EU is het immigratiebeleid grotendeels overgenomen door allerlei EU en VN-regels en verdragen, waarbij juridisering en bureaucratisering de boventoon voeren. Rationeel denken over immigratie wordt als het ware van hogerhand uitgeschakeld.

Als u wilt nalezen in welke mate het immigratiebeleid en ook het asielbeleid tegenwoordig bepaald wordt door diverse EU- en VN verdragen waar de normale burger geen enkele invloed op heeft en die gebaseerd zijn op totaal op hol geslagen juridische en bureaucratische kronkelredeneringen, dan raad ik u aan dit verhelderende artikel van Hans Roodenburg te lezen, een voormalige topambtenaar. http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/eu-faalt-jammerlijk-bij-tegengaan-ongewenste-immigratie/

Dit immigratiebeleid leidt ertoe dat in de EU een ieder die voet aan land weet te zetten (dat zijn er momenteel honderdduizenden uit alle windstreken, in een armada van bootjes) recht heeft op een asielaanvraag, en vaak ook na afwijzing van het asiel om praktische redenen niet uitgewezen kan worden.

Deze asielzoekers (vaak illegalen) kosten de Nederlandse belastingbetaler gemiddeld ca. 36.000 euro per persoon, per jaar. Meestal zijn het mensen die door hun achtergrond (taal, opleiding, werkervaring) geen enkele kans hebben op het vinden van een baan in Nederland en dus van sociale voorzieningen moeten leven, die mede daardoor in rap tempo worden uitgehold.

Laat ik daar nu eens een voorbeeld tegenover stellen. Stel, u heeft een neef of nicht in Suriname, die net is afgestudeerd aan een HBO- of universitaire opleiding, maar aldaar geen werk kan vinden. Stel, deze persoon zou door zijn of haar kennis en kunde zelf een baan vinden in Nederland.

Hij of zij zal toch geen visum krijgen, tenzij hij of zij voldoet aan het zogenaamde kenniswerker criterium, maar dat is voorbehouden aan een elitaire groep met een inkomen van minimaal 3317,- euro bruto per maand inclusief vakantietoeslag (euro 4524,- per maand voor personen ouder dan 30 jaar).

Kortom, in dit voorbeeld komt iemand die perfect Nederlands spreekt, een goede opleiding heeft gedaan, qua normen en waarden goed zou passen in Nederland en bovendien zélf een baan heeft gevonden, tóch niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning. Ondertussen stromen honderdduizenden illegalen ongehinderd de EU binnen (alleen in Nederland, soms wel 1000 asielzoekers of illegalen per week).

Deze stroom illegalen betreft mensen die meestal geen woord Nederlands spreken, uit een cultuur komen die mijlenver verwijderd is van de onze, die geen geschikte opleiding hebben en die weinig of geen kans hebben op de arbeidsmarkt.

Ook via familiehereniging komen nog steeds veel mensen binnen die kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Iedere individuele toetsing ontbreekt. In landen als Australië heb je dat wel (een puntensysteem, dat ook toegepast wordt bij familiehereniging).

Daar komt nog bij dat blijkens onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, de komende jaren veel werk op MBO – niveau 2 en 3 niveau zal verdwijnen cq. al verdwenen is door de crisis, maar ook door ontwikkelingen als informatisering en robotisering. Het zou gaan om minstens 500.000 banen die verdwijnen, alleen in Nederland al.

De problemen op de arbeidsmarkt onder laag opgeleiden zullen dus alleen maar groter worden de komende jaren. Ondertussen gaan we in Nederland, gedwongen door de huidige EU- en VN regels en verdragen, maar door een leger kanslozen binnen te halen met alle lange termijn problemen van dien, zoals gettoïsering en radicalisering van jongeren die weinig kans hebben op werk. Begrijpt u dit beleid nog? Ik niet!

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »