Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Eten smaakt lekkerder door muziek

 18 juni 2015 

    Print       Email

muziekCharles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog van Oxford University heeft uit onderzoek geconcludeerd dat eten lekkerder gaat smaken door muziek.

Eten kan volgens zijn onderzoek niet alleen met specerijen, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Spencer zegt dat het niet de tong is die eten proeft, maar de hersenen die de mond voorbereiden op de smaakervaring. De hoogleraar zegt daarom dat de omgeving invloed heeft op de smaakervaring van iemand die een maaltijd nuttigt.

Spencer ging over tot het doen van onderzoek toen hij uit ervaring merkte dat pasta lekkerder smaakte met Italiaans muziek erbij en Franse gerechten smakelijker werden bij het horen van een France accordeon.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »