Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Geen waarnemers Afrikaanse Unie bij omstreden verkiezingen Burundi

 29 juni 2015 

    Print       Email

burundiNa maanden van politieke onrust zijn er vandaag parlementsverkiezingen in Burundi. Er zijn in het land al weken gewelddadige protesten gaande tegen de kandidaatstelling van president Nkurunziza voor een derde termijn.

Volgens critici is een derde termijn in strijd met de grondwet. De Oppositiepartijen in het land boycotten de verkiezingen, omdat ze twijfelen over de transparantie en eerlijkheid van de verkiezingen. De Afrikaanse Unie heeft gisteren besloten om vanwege dezelfde reden geen waarnemers te sturen.

De internationale gemeenschap had uitstel van de verkiezingen gevraagd tot de rust in het land is teruggekeerd. De regering van Burundi meent echter dat uitstel juist tot meer chaos zal leiden. Meer dan 100.000 mensen zijn het land vanwege gewelddadigheden ontvlucht. Door het geweld zijn tientallen mensen omgekomen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »