Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Griekenland betaalt schuld aan IMF niet terug, demonstranten de straat op

 29 juni 2015 

    Print       Email

griekse griekenlandDe Grieken gaan de schuld van 1.6 miljard euro aan het IMF niet terugbetalen zei een woordvoerder van de Griekse regering aan persbureau Reuters. Intussen vieren demonstranten feest en zijn de stoepen van het land bezaaid met Oxi flyers. Oxi is Grieks voor nee.

Demonstranten hebben vandaag geprotesteerd tegen de de door Europa voorgestelde bezuinigingen op het plein voor het Griekse parlement. Premier Alexis Tsipras heeft de Grieken geadviseerd om nee te stemmen tegen de voorstellen van Europa. Minister van Financien, Jeroen Dijsselbloem zei vandaag dat het nog mogelijk is dat Griekenland binnen de eurozone blijft. Volgens Dijsselbloem staat de deur van de eurozone nog open voor Athene.

De bewindsman zei ook teleurgesteld te zijn in het gedrag van de Grieken, die gewoon zijn weggelopen van de onderhandelingstafel. De meeste banken in Griekenland zijn gesloten en de overheid heeft kapitaalcontroles ingesteld.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »