Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Groot Lek in besturingssysteem Android

 27 juni 2015 

    Print       Email

android_logoDoor een lek in het besturingssysteem Android kunnen hackers op eenvoudige manier toegang krijgen tot smartphones. Dit melden onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam in de Volkskrant.

De oorzaak van het probleem zou volgens de wetenschappers door Google, de maker van Android worden veroorzaakt. Gebruikers met een Google gebruikersnaam kunnen verschillende apparaten bedienen waaronder computers, tablets, smartphones.

Iemand die een internetbrowser heeft geïnfecteerd kan via Google op simpele wijze kwaadaardige apps installeren op de mobiele telefoon van een ander. Daarnaast kan een crimineel controle krijgen over de telefoon van iemand anders en malware installeren en wachtwoorden achterhalen. Doordat criminelen ook de verificatiecode van Google kunnen achterhalen kunnen ze ook toegang krijgen tot de bankrekeningen van iemand anders.

Alhoewel de internetgigant sinds eind 2014 van het lek af weet heeft het bedrijf geen stappen ondernomen om het lek te dichten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »