Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Herdenking slag bij Waterloo in het teken van vrede en eendracht

 18 juni 2015 

    Print       Email

WaterlooVandaag heeft de herdenking plaatsgevonden van de bloedige strijd bij Waterloo, die Europa ingrijpend heeft veranderd. De herdenking vond plaatst aan de voet van het monument de Leeuw van Waterloo.

Premier Charles Michel van België zei in zijn toespraak dat vooral de verzoening gevierd wordt, want de de vijanden uit de geschiedenis zijn nu de meest hechte bondgenoten geworden. Volgens de premier moet vooral een boodschap van vrede, harmonie en eendracht worden herdacht.

De officiële plechtigheid werd bijgewoond door onder andere de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Nederlandse koning Willem Alexander en Maxima. Onder de Franse aanwezigen was prins Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, een verre achterneef van Napoleon Bonaparte.

Duitsland en Frankrijk werden door ambassadeurs vertegenwoordigd. Het is vandaag precies 200 jaar geleden dat Napoleon door Britten, Belgen, Pruisen en Nederlanders werd verslagen. Dat betekende het einde van het Franse keizerrijk.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »