Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Honderden bij eerste dienst in kerk na schietpartij Charleston

 22 juni 2015 

    Print       Email

gfc nieuwsHonderden mensen zijn in de Amerikaanse stad Charleston naar de Emanuelkerk gekomen, die voor het eerst de deuren opende na de schietpartij woensdag.

Bij deze schietpartij werden negen mensen uit de kerkgemeenschap koelbloedig neergeschoten door de 21- jarige Dylan Roof. Een deel van de kerkgangers stond buiten en luisterde via luidsprekers naar de dienst. De Emmanuelkerk is een van de oudste zwarte kerkgemeenschappen in de VS.

De voorganger, Norvel Gorff zei onder andere dat de gemeente een zware tijd achter de rug heeft en dat de kerk zich nu op de negen families moet richten. ´´We moeten nu solidair zijn”, zei´´ Gorff. Bij de dienst waren ook aanwezig de gouverneur van South Carolina, Nikki Haleyt en de burgemeester van Charleston Joseph Riley. Het kerkgebouw werd tijdens de dienst zwaar beveiligd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »