Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Irakese militairen bereiden zich voor op strijd tegen IS

 10 juni 2015 

    Print       Email

oorlog-afghanistan militairenIrakese militairen zijn zich momenteel aan het voorbereiden op strijd tegen de terreurorganisatie IS. De militairen zijn van plan om IS uit uit de stad Ramadi te verdrijven.

Het leger wordt ondersteund door Soennitische en Sjiitische en milities. Generaal-majoor Khalil Abadi zegt dat het leger de manschappen en kunde bezit om te vechten, maar dat het leger de ondersteuning van de coalitie met name vanuit de lucht nodig geeft. Zo heeft het leger een grote behoefte aan gevechtsvliegtuigen.

Eerder had de Amerikaanse minister van Defensie, Ash Carter gezegd dat de Irakese militairen niet de wil getoond hadden om tegen IS te vechten bij de overname van de stad Ramadi door IS.

Echter werd dit ontkracht door het Iraakse parlementslid Hakim al-Zamili, voorzitter van de defensiecommissie. Hij zei dat deze opmerking nergens op gebaseerd was.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »