Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

IS krijgt gevoelige klappen in Syrië

 24 juni 2015 

    Print       Email

Flag_of_Islamic_State_of_Iraq.jpg ISISIS heeft het vrij lastig om zich te verdedigen tegen de combinatie van de Koerdische militie YPG en de Amerikaanse luchtmacht. In de afgelopen dagen heeft de terreurgroep gevoelige klappen gekregen in Syrië.

De Koerden hebben onlangs de stad Tal Abyad en een belangrijke legerbasis veroverd op de terreurgroep islamitische staat. Met de herovering van Tal Abyad, gelegen aan de grens met Turkije is aan IS een gevoelige klap toegebracht. De stad was namelijk strategisch gelegen op een bevoorradingsroute van IS naar Raqqa, het bolwerk van de terreurgroep.

De Koerden hebben ook de militaire basis Liwa 93 ingenomen, die sinds vorige jaar onder controle van de extremisten was. De basis controleert een belangrijk deel van het omringend gebied. IS zou intussen wel twee graven opgeblazen hebben in Palmyra.

Het zou gaan om het graf van Mohammed ibn Ali, een afstammeling van de kalief en imam Ali ibn Abu Talib, neef en schoonzoon van de profeet Mohammed. De terreurgroep heeft in de ruïnes van de historische stad Palmyra een mijnenveld aangelegd. Mogelijk doen ze dit om regeringstroepen op een afstand te houden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »