Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Journalist al-Jazeera betreurt arrestatie door Duitsland

 21 juni 2015 

    Print       Email

al jazeeraAhmed Mansour, een journalist van de Arabische nieuwszender al-Jazeera is zaterdag in Berlijn gearresteerd naar aanleiding van een internationaal arrestatiebevel dat tegen hem loopt.

De journalist, een van de bekendste tv- journalisten van de Arabische wereld zegt het te betreuren dat Duitsland zich als „helper van het Egyptische regime” gedraagt. Mansour is vorig jaar door een rechtbank in Caïro bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. Hij zou in 2011 een advocaat hebben gemarteld op het Tahrir-plein. De journalist noemt de feiten waarvoor hij veroordeeld is verzonnen en vervalst.

Mansour heeft altijd veel kritiek geleverd op het beleid van de Egyptische regering. Al-Jazeera geeft aan dat het arrestatiebevel van Egypte door Interpol is afgewezen, omdat het niet aan de regels van de internationale politieorganisatie voldeed.

De Arabische nieuwszender eist via zijn website de vrijlating van de journalist. Egypte heeft inmiddels een verzoek voor de uitlevering van Mansour gedaan. De justitiële autoriteiten in Berlijn onderzoeken of dit verzoek gehonoreerd moet worden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »