Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Kans autistisch kind groter bij jonge en oudere ouders

 13 juni 2015 

    Print       Email

autistischDe kans op het krijgen van een kind met autisme is groter bij jonge ouders en ouders die op latere leeftijd kinderen krijgen. Tienermoeders hebben ook een grotere kans om kinderen met autisme te krijgen. Dit is echter ook afhankelijk van hun leefstijl.

Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat in vijf landen onder meer dan 5,7 miljoen kinderen is gedaan. De leeftijd van de vader heeft de grootste impact op het wel of niet krijgen van een autistisch kind. Mannen van vijftig en ouder hebben meer kans op het krijgen van een kind met een autismespectrumstoornis.

Ook een hoog leeftijdsverschil tussen vader en moeder beïnvloed de kans op autisme. Echter hoeven oudere koppels die kinderen willen zich geen zorgen te maken, omdat het leeuwendeel van de kinderen van oudere of jongere ouders zich over het algemeen normaal ontwikkelt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »