Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Kinderen onder twaalf moeten verzoek om euthanasie kunnen doen

 20 juni 2015 

    Print       Email

euthanasie spuitDe Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde is van mening dat kinderen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden het recht moeten hebben om euthanasie aan te vragen.

Artsen mogen momenteel niets doen als kinderen tussen de 1 en 12 jaar om euthanasie vragen. De leeftijdgrens is namelijk twaalf voor kinderen. De vereniging vindt ook dat als een kind niet wilsbekwaam is de ouders een verzoek tot levensbeëindiging voor het kind mogen doen.

Met dit voorstel sluiten de kinderartsen van Nederland aan bij de praktijk in België. Er moet dan wel sprake zijn van ondraaglijk fysiek lijden, waarbij het zeker is dat de patiënt binnen een bepaalde tijd zal overlijden. In Nederland werden tussen 2002 en 2012 vijf euthanasieverzoeken van minderjarigen gehonoreerd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »