Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Komeetlander Philae telefoneert dat het in orde is

 21 juni 2015 

    Print       Email

komeetlander 1De komeetlander Philae heeft na vijf dagen geen contact te hebben gelegd met de aarde weer van zich laten horen. De verkenner had vrijdag met de moedersonde Rosetta getelefoneerd.

Het signaal duurde negentien minuten lang. Daaruit bleek dat de Philae het goed stelt, aldus de ruimtevaartorganisatie DLR. Philae maakte in november een historische landing op een komeet maar ging door een tekort aan energie in winterslaap.

Volgens DLR is de komeetlander intussen warm genoeg om energie op te slaan. De Philae staat op het oppervlak van de komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko, op circa 304 miljoen kilometer afstand van de aarde. De komeetlander beschikt over tien wetenschappelijke experimenten, die informatie kunnen leveren over het ontstaan van leven op Aarde

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »