Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Kunstmatig in leven gehouden man mag eindelijk sterven

 5 juni 2015 

    Print       Email

gfc nieuwsHet Europees Hof voor de rechten van de mens heeft besloten dat de 38- jarige verlamde man, Vincent Lambert euthanasie mag krijgen.

De man werd jarenlang kunstmatig beademd, terwijl hij niet veel kon doen. Hij is helemaal verlamd en kan zelfs zijn armen niet bewegen. Het enige wat hij nog kan bewegen zijn, zijn ogen. Ook kon hij pijn voelen. Vincent verongelukte in 2008 tijdens een verkeersongeval met de auto.

Hij kreeg ernstig hoofdletsel en raakte in coma. Volgens de artsen is zijn situatie helemaal niet verbeterd. De vrouw van Vincent en zes van zijn acht broers en zussen wilden al na een paar maanden dat Vincent passieve euthanasie kreeg. Daar waren zijn ouders echter tegen, waarna er een juridische strijd begon.

De moeder van Vincent, een vrome katholiek is tegen de euthanasie en heeft de zaak aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de rechten van de Mens. De ouders van Vincent gaan in beroep tegen de uitspraak.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »