Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Lange rijen voor Griekse pinautomaten, Parlement beslist over referendum

 27 juni 2015 

    Print       Email

griekse griekenlandIn Griekenland staan lange rijen mensen voor de pinautomaten. pensioenen zijn eerder gestort geworden door de Griekse regering. De mensen weten niet wat er maandag gaat gebeuren en ze houden er rekening mee dat de banken maandag misschien niet opengaan.

Vandaag komt het Griekse parlement bijeen over het wel of niet houden van het referendum. De Griekse premier Tsipras heeft gisteravond op tv aangekondigd dat er een referendum zal komen. Het volk zal dan beslissen of Griekenland binnen de eurozone blijft.

Tspiras vindt de eisen van de schuldeisers van Griekenland onmogelijk en hard. Het doel van de instituties is volgens de premier de vernedering van het Griekse volk. Op dit moment krijgen de Griekse banken geld van de Europese Centrale Bank (ECB). Een voorwaarde van de ECB is dat er uitzicht is op een akkoord.

Voor 30 juni moet Griekenland de schuld aan de grootste geldschieter, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben terugbetaald.

Het Griekse referendum is pas na 5 juli, dagen na deadline. Er zijn geluiden dat Tspiras in verband met het referendum uitstel van de deadline wil vragen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »