Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Legalisering medische wiet zal gebruik onder tieners niet vergroten

 18 juni 2015 

    Print       Email

medische wiet marihuana soft drugsTieners gaan na de legalisering van marihuana voor medische doeleinden niet massaal meer wiet roken. Dit blijkt uit een onderzoek dat gedaan werd in de Verenigde Staten. De resultaten van het onderzoek werden in het vakblad Lancet Psychiatry gepubliceerd.

Critici beweren al jaren dat een legalisering van cannabis zal leiden tot meer wietgebruik onder jongeren. Maar een door de Amerikaanse regering bevolen onderzoek in staten waar cannabis werd gelegaliseerd bewijst het tegendeel. In bepaalde leeftijdsgroepen is zelfs een daling van het wietgebruik vastgesteld.

Volgens onderzoekers van de Columbia Universiteit van New York kan een van de redenen mogelijk zijn dat ouders meer doen om te verhinderden dat hun kinderen wiet gaan roken als de drug makkelijk verkrijgbaar wordt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »