Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Lichte variant IVF biedt meer kans op zwangerschap

 9 juni 2015 

    Print       Email

webmagazine kennisinzichtHet webmagazine KennisInzicht van het University Medical Center te Groningen zegt dat de lichte variant van reageerbuis bevruchting meer kans biedt om zwanger te worden.

De lichtere MNC-IVF, leidt bij iets meer dan eenderde van de vrouwen tot zwangerschap, terwijl een poging met gewone IVF landelijk op eenvierde deel ligt. Bij gewone IVF wordt gebruik gemaakt van een hoge dosis hormonale medicatie ter stimulering van de eierstokken.

De stimulatie heeft als doel een groot aantal eicellen te laten groeien. In tegenstelling tot de gewone IVF leidt de MNC-behandeling, vrijwel nooit tot meerlingen. Bij gewone IVF is er een kans van ongeveer 10 procent op meerlingen.

Echter heeft deze lichtere variant het nadeel dat niet alle vrouwen ervoor in aanmerking komen. Alleen vrouwen onder de 35 jaar met een regelmatige menstruele cyclus komen in aanmerking voor deze behandeling.

Als de MNC niet werkt, krijgen koppels in het University Medical Center nog tweemaal de standaard IVF aangeboden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »