Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Longvirus uit Midden- Oosten maakt slachtoffers in Zuid-Korea

 2 juni 2015 

    Print       Email

long virusHet ministerie van Gezondheid van Zuid- Korea meldt dat er twee mensen zijn gestorven aan het longvirus ´´Middle East Respiratory Syndrome´´ (MERS). Daarnaast zijn er 52 personen met het virus besmet geraakt.

De Zuid- Koreaanse regering geeft aan dat besmette personen in vrijwillige quarantaine geplaatst zullen worden. Aan besmette personen wordt een verbod om naar het buitenland te reizen opgelegd. Het MERS virus veroorzaakt ernstige luchtweginfecties en kan fataal zijn voor mensen met een zwakke gezondheid waaronder ouderen.

De oorsprong van dit virus ligt in het Midden- Oosten, waar dromedarissen drager van het virus zijn. Het is nog niet bekend op welke manier het virus van dier op mens werd overgedragen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »