Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Mammogram verkleint sterftekans borstkanker met 40 %

 4 juni 2015 

    Print       Email

mammogramVrouwen die regelmatig een mammogram ondergaan verkleinen de kans op het sterven aan borstkanker met 40 %. Dit zegt een wereldpanel van deskundigen. Hiermee wil het panel een einde brengen aan de controverse rondom mammografie.

In de afgelopen jaren is er veel kritiek geweest op het doen van borstscreeningsonderzoek. Zo beweren sommige wetenschappers dat er maar weinig levens erdoor worden gered, terwijl de borstscreening kleine traag groeiende kankercellen identificeert. Deze kankercellen worden dan behandeld door medicijnen, chirurgie en radiotherapie, terwijl de cellen niet tot ontwikkeling zouden komen tijdens het leven van de vrouw.

Echter blijkt uit het onderzoek dat borstscreeningsonderzoeken wel nut hebben, omdat ze wel degelijk levens van vrouwen redden. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het prestigieuze New England Journal of Medicine.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »