Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Mars miljarden geleden mogelijk koude planeet

 17 juni 2015 

    Print       Email

planet-marsUit een onderzoek van een Amerikaanse onderzoeker van de ´´Harvard Paulson School of Engineering and Applied Science´´ blijkt dat de planeet Mars drie tot vier miljard geleden mogelijk een ijzig klimaat had.

Het water op de planeet ontstond doordat deze ijslaag als gevolg van meteorietinslagen en uitbarstende vulkanen begon te smelten. De driedimensionale kllimaatmodelberekeningen van onderzoeker Robin Wordsworth tonen gedetailleerd aan dat Mars vooral een koude bevroren planeet moet zijn geweest.

Eerder hadden wetenschappers geconcludeerd dat de planeet een klimaat als de aarde zou moeten hebben gehad. Echter slagen modelberekeningen voor een warme en natte planeet Mars er niet exact in om de waargenomen erosiepatronen over het oppervlak te verklaren.

De bevindingen van de wetenschapper werden gepubliceerd in het Journal of Geophysical Research. Wordsworth geeft toe dat er meer onderzoek vereist is om zijn onderzoeksresultaten te staven.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »