Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Menselijke stamcellen gebruikt voor genezing dieren

 9 juni 2015 

    Print       Email

stamcel cellenMenselijke stamcellen worden ingezet om het genezingsproces bij dieren te bevorderen. Daarnaast zijn dierenartsen ook op zoek naar mogelijkheden om deze stamcellen preventief voor de genezing van dieren aan te wenden.

Recentelijk heeft een dierenartspraktijk in Alpharetta, Georgia deze methode gebruikt om een scheur in de achterste poot van een labrador te herstellen.

Het unieke van menselijke stamcellen is dat ze in elk weefsel kunnen worden geplaatst zei Dr. Joe Gaston van de `´Grabapple Knol Veterinary clinic“ Een dergelijke behandeling voor uw huisdier kost wel 1000 US dollar.

Stamceltherapie is een onderdeel van regeneratieve geneeskunde en kan gezien worden als een nieuwe tak in de medische therapeutische benadering van ziekten en traumata waarbij de basisidee bestaat uit de transplantatie van – al dan niet gedifferentieerde – stamcellen ter vervanging van afwezige of defecte cellen, weefsels of organen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »