Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Ministers van Financiën vergaderen over naderend faillissement Griekenland

 18 juni 2015 

    Print       Email

europaVandaag wordt er door de ministers van Financiën uit de eurolanden beraadslaagd over het op handen zijnde faillissement van Griekenland. In de afgelopen dagen was er sprake van een heftige woordenstrijd, want de Griekse premier Alexis Tsipras beschuldigde de schuldeisers van Griekenland te streven naar de destructie van het land.

Dit werd ontkend door de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, die Tsipras als een leugenaar bestempelde. Naar verwachting zal de Griekse minister Yanis Varoufakis vandaag opnieuw onder vuur worden genomen. Aan het einde van deze maand loopt het huidige hulpprogramma voor Athene af.

Indien Griekenland niet met voorstellen komt waaronder een ingrijpende sanering krijgt het land geen geld meer van de eurolanden en IMF. Volgens de Griekse nationale bank is een akkoord echter een ‘historische noodzaak’. De Bank waarschuwt dat het land uit de eurozone zal moeten vertrekken als het niet op zeer korte termijn een overeenstemming met zijn schuldeisers bereikt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »