Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Moslims bereiden zich voor op Ramadan

 17 juni 2015 

    Print       Email

ramadanMoslims overal ter wereld bereiden zich voor op de vastenmaand Ramadan. Deze maand is een speciale maand voor moslims over de gehele wereld. Het is de maand waarin de eerste openbaringen van de Heilige Qor’aan aan profeet Mohammed plaats vonden. Het vasten in deze maand is verplicht voor alle moslims.

Het vasten betekent eigenlijk dat de moslim uit vroomheid afziet van met name eten, drinken en seksuele relaties. Het vasten start bij het aanbreken van de dageraad en eindigt met het ondergaan van de zon. In veel islamitische landen,maar ook in Nederland, is het voor de moslims gebruikelijk om in deze periode extra aandacht te besteden aan familie- en vriendschapsrelaties.

Zo nodigt men elkaar uit om samen het vasten te verbreken en worden er meer bezoekjes afgelegd. Tijdens de Ramadan wordt er ook meer aandacht aan de behoeftigen besteedt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »