Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Nederlandse wetenschappers werken aan genezing diabetes type-1

 5 juni 2015 

    Print       Email

InsulineHet is binnenkort waarschijnlijk mogelijk om diabetes type-1 te genezen. Dat Dat zegt professor dr. B. Roep, die verbonden is aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het programma De ochtend op NPO 1. Roep staat bekend als internationaal toonaangevend diabetesonderzoeker.

“Het zal op den duur niet meer nodig zijn om insuline te spuiten omdat er een methode is om de nog intacte ‘betacellen’ verder te stimuleren het hormoon aan te maken. Wij hebben door nieuwe technieken ontdekt dat de alvleesklier in staat is om nog insuline te produceren. Dat verstoorde proces kunnen wij mogelijk weer beter op gang brengen”, stelt Roep.

De Leidse onderzoeker verwacht dat het huidige onderzoek ook positieve resultaten zal opleveren voor diabetes type-2 patiënten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »