Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Nieuw Europol-team gaat IS-accounts opsporen

 23 juni 2015 

    Print       Email

Social-MediaEen nieuw Europees politieteam van Europol gaat speurwerk verrichten naar sociale media-accounts, die door de terreurgroep Islamitische staat worden beheerd. Het doel hiervan is om de kopstukken achter de online propagandacampagne van IS op te sporen.

De terreurgroep IS heeft globaal een grote aanhang en bereikt veel jihadgangers via sociale media. Er zijn wel 45.000 tot 50.000 accounts op Twitter gelieerd aan de extremistische groepering. Op deze wijze worden mensen geronseld voor de strijd in onder andere Syrië.

Het nieuwe politieteam van Europol start op 1 juli met het opsporen en blokkeren van IS-accounts. Europol-directeur Rob Wainwright zei tegen de Britse krant The Guardian dat het opsporingsteam zich niet alleen zal focussen op de beheerders van de accounts, maar er zal ook gekeken worden naar wie ze willen benaderen. Volgens Wainwright zijn het vooral jongeren die door IS-propaganda geronseld worden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »