Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Nieuwe bloedtest ontdekt ziekten bij persoon

 8 juni 2015 

    Print       Email

bloedtestEen nieuwe op DNA gebaseerde bloedtest kan meerdere ziekten die een persoon heeft traceren. Door het analyseren van een druppel bloed wordt de hele virale geschiedenis van een persoon gedetecteerd.

Volgens onderzoekers van de Brigham en Vrouwen Ziekenhuis en de Geneeskundige school van Harvard zal de nieuwe bloedtest ziekten zoals Hepatitis C vroegtijdig kunnen opsporen. Daarnaast kan er mogelijk een verklaring gevonden worden over het ontstaan van auto-immuunziekten.

De onderzoekers hebben hun resultaten gepubliceerd in de Journal Science. Het onderzoek omvatte 569 personen in de Verenigde Staten, Zuid- Afrika, Thailand en Peru. Door de VirScan ontdekten onderzoekers dat de gemiddelde persoon aan 10 tot 206 soorten virussen blootgesteld is geworden. Veel van die mensen raakten besmet met verschillende soorten van hetzelfde virus.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat sommige virussen meer bij volwassenen dan bij kinderen voorkomen. De onderzoekers hopen uiteindelijk dat de VirScan virussen zoals HIV kan ontdekken voordat de symptomen hiervan zichtbaar te merken zijn.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »