Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Noord- Korea kampt met grote droogte

 17 juni 2015 

    Print       Email

2013-04-07 16:17:52 epa03652675 North Korean farmers working in rice fields in North Korea near the town of Sinuiju are seen from across the Chinese border city of Dandong, Liaoning Province, China, 07 April 2013. China on 07 April said its embassy in Pyongyang was still 'operating normally' following North Korea's warning to diplomats that it could only guarantee their safety until 10 April 2013. Beijing had asked North Korea to protect the safety and interests of Chinese citizens and businesses in the country.  EPA/HOW HWEE YOUNG

Het staatsbureau KCNA meldt dat in Noord-Korea een grote droogte heerst zoals in honderd jaar niet is meegemaakt.

Door het extreme gebrek aan neerslag dreigen er chronische voedseltekorten en is de productie van graan in het gedrang gekomen.

Dit soort voedseltekorten zijn niet nieuw in het Communistisch land. Door gebrek aan eten wordt een op de drie kinderen in zijn groei gestagneerd. Voorlopig wordt in de belangrijke rijstgebieden waaronder het binnenland nog geen regen voorspeld.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »