Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Omstreden injectie goedgekeurd door Amerikaans hooggerechtshof

 30 juni 2015 

    Print       Email

voorzittershamer rechtszaal vonnis uitspraak rechterHet Amerikaans hooggerechtshof heeft een omstreden dodelijke injectie voor executies goedgekeurd. Critici zeggen over het middel dat het tot wel drie kwartier kan duren voordat iemand dood is. De zaak bij het hooggerechtshof werd aangespannen door drie gedetineerden, die ook ter dood zijn veroordeeld.

De mannen zijn van mening dat het middel de ter dood veroordeelde niet geheel verdoofd, zodat de executie voelbaar is. De advocaat van iemand die ter dood werd veroordeeld vertelt dat het wel 43 minuten duurde voordat zijn cliënt stierf. Hij zei dat het proces op een marteling leek, omdat de man onder andere stuiptrekkingen kreeg. Het hof verwierp het verweer dat midazolam een lange en pijnlijke dood veroorzaakt.

Zij bepaalden dat het dodelijk middel niet in strijd is met het grondwettelijk verbod op een wrede en ongebruikelijke straf. Vijf van de negen rechters stemden voor de handhaving van het gebruik van het middel.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »