Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Onaangetaste grot in Zuid- Dakota vergroot geschiedkundige kennis

 8 juni 2015 

    Print       Email

black hills grotEen in 2004 ontdekte grot in de bergen (Black Hills) van Zuid- Dakota, Verenigde Staten wordt door wetenschappers onderzocht.

De grot werd ontdekt door een werknemer van de ´´Wind Cave National Park´´, gelegen in het westelijk gedeelte van Zuid- Dakota. Er werd geen ruchtbaarheid gegeven aan de vondst, om te voorkomen dat amateurs de grot zouden gaan verkennen. Professor Jim Mead van de Universiteit van Tennessse, is met een team van wetenschappers gestart met de opgravingen.

Intussen zijn er dierlijke botten, die wel 11.000 jaar oud zijn opgegraven. Er zijn daarbij overblijfselen van drie nieuwe diersoorten ontdekt, die daarvoor nooit gevonden waren. Zo werden er overblijfselen gevonden van een knaagdier genaamd de pika. Daarnaast werden er ook fossielen van andere diersoorten ontdekt. Door deze archeologische vondsten zal er meer inzicht komen in de ontwikkeling van het klimaat van de regio in de afgelopen duizend jaar.

Professor Mead geeft aan dat de pika een diersoort is die in bergachtige en koude streken van Noord- Amerika woont. Dit suggereert dat dit gebied vroeger een ander klimaat had. De vraag is dan “Wat is er gebeurd dat het klimaat in dit gebied is gaan veranderen“zegt Mead.

De bevindingen uit de analyses van de vondsten worden vergeleken met fossielen die werden opgegraven bij de beroemde Mammoet site , waar er pre-historische fossielen van wel 26. 000 jaar oud werden opgegraven. De wetenschappers zullen een reconstructie maken van al deze gebeurtenissen om na te gaan hoe het klimaat in de regio is gaan veranderen. Mead zegt dat hij niet verrast zal zijn als deze zomer wel 100. 000 botten worden opgegraven.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »