Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Onderzoekers komen stap dichterbij aidsvaccin

 18 juni 2015 

    Print       Email

An undated handout photo shows the proposed design of the phials for the tgAAC09 vaccine against HIV infection and AIDS which is planned to be used in tests at Hamburg-Eppendorf university hospital. REUTERS/Handout

Wetenschappers van het AMC in Amsterdam en Cornell University in New York zijn na 17 jaar onderzoek gedaan te hebben een stap dichterbij in het vinden van een vaccin tegen het HIV- virus.

Het is de wetenschappers gelukt om antistoffen op te wekken, die besmetting met het aidsvirus kunnen tegenhouden. Daarnaast is ontdekt waarom de huidige vaccins die in een testfase verkeren niet werken. Het HIV- virus is ingepakt in een zogenoemd envelopeitwit en een effectief vaccin moet het lichaam ertoe kunnen brengen om dit eiwit met antistoffen onschadelijk te maken.

De onderzoekers hebben daarom een vaccin gemaakt, dat op het envelopeiwit lijkt en deze lijkt de juiste afweerreactie van het lichaam op te roepen. Dit is uitgetest op proefdieren. Het gecreëerde vaccin is effectief bij twee stammen van het aidsvirus. Echter is de strijd tegen het virus nog niet gestreden, omdat het virus steeds verandert. Hierdoor zal er mogelijk elk jaar een nieuw vaccin gemaakt moeten worden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »