Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Onvoldoende bewijs dat maagzuurremmers kans op hartaanval vergroten

 13 juni 2015 

    Print       Email

tabletten pil pillenDat maagzuurremmers de kans op een hartaanval vergroten is niet voldoende bewezen zeggen Nederlandse wetenschappers.

In het het vakblad PLoS One schrijven wetenschappers van onder meer Standford University dat medicijnen tegen maagzuur de kans op een hartaanval verhogen. Maagzuurremmers behoren tot de meest voorgeschreven medicijnen ter wereld.

Zo een 2,7 miljoen mensen gebruiken deze tabletten in Nederland. Uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers, die elektronische medische gegevens van circa honderdduizend patiënten hebben bestudeerd blijkt dat dat de groep die maagzuurmiddelen slikt een 16 procent hoger risico heeft op een hartaanval.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »