Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Opnieuw Pussy riot lid aangehouden in Moskou

 13 juni 2015 

    Print       Email

gfc nieuwsIn Moskou is Nadezjda Tolokonnikova, pussy riot lid opnieuw aangehouden tijdens een protestactie op het Bolotnaja-plein.

De vrouw was tezamen met Katrin Nenasjeva aan het protesteren voor een betere behandeling van vrouwen in Russische gevangenissen. De activisten hadden gevangeniskleren aan en naaiden een Russische vlag. Tolokonnikova en mede-bandlid Maria Aljochina hebben twee jaar doorgebracht in de gevangenis.

Zij waren veroordeeld, omdat ze in 2012 een misdienst hadden verstoord in de Christus de Verlosserkathedraal, nabij het Russisch parlement. Door middel van een ‘punkgebed’ bekritiseerden zij de toenmalige presidentskandidaat en huidige president Poetin. In december 2013 werden de bandleden via een amnestieregeling eerder vrijgelaten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »