Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Ruim 200.000 kilo honden- en kattenvlees geslacht voor feest

 21 juni 2015 

    Print       Email

Hondenvlees ChinaHet zonnewendefeest in de Chinese provincie Yulin is dit weekend afgesloten. Het is op 21 juni een jaarlijks terugkerende traditie van veel Chinezen, waarbij duizenden feestgangers de hoogste zonnestand van het jaar vieren.

Traditiegetrouw worden duizenden kilo’s, dit jaar ruim 200.000 kg, honden- en kattenvlees in de aanloop naar het feest op smakelijke wijze verorberd. Deskundigen zeggen dat er wereldwijd op jaarbasis ruim 25 miljoen honden worden gegeten.

Intussen hebben verscheidende organisaties aandacht gevraagd voor de wrede wijze waarop honden en katten worden geslacht. Zo worden de dieren vaak genoeg levend geroosterd omdat dit de smaak ten goede zou komen. Ook komt het vaak voor dat levende honden en katten in een grote pot met kokend water worden gegooid.

De World Society for the Protection of Animals (WSPA) maakt zich zorgen en wil het dierenleed stoppen. Samen met lokale bewoners wordt geprobeerd de gruwelijke slachtmethoden tegen te gaan.

Foto: WSPA

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »