Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Scholen Zuid- Korea weer open ondanks MERS epidemie

 15 juni 2015 

    Print       Email

MERS-virusScholen in Zuid- Korea gaan weer normaal open. Uit angst voor verspreiding van het virus werden meer dan 1800 scholen in het land door de regering gesloten.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) had Zuid- Korea eerder aangemaand om de scholen weer te heropenen. Volgens de WHO zal het virus niet onder gezonde kinderen verspreid worden. Veel van de studenten gaan met een mondkap naar school. Ook op de straten en in de Malls zijn er mensen,die met een neuskap rondlopen. Er zijn meer dan 100 mensen in Zuid- Korea besmet met de ziekte.

De meeste besmettingen vonden in ziekenhuizen plaats. De ziekte MERS is gelieerd aan SARS en werd in september 2012 in Saudi-Arabië ontdekt. Het virus verspreidt zich vooral via kamelen. Er is geen vaccin tegen MERS. Ongeveer 36 procent van alle patiënten is eraan overleden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »