Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

South Carolina debatteert over gebruik confederale vlag

 23 juni 2015 

    Print       Email

gfc nieuwsHet Huis van Afgevaardigden in South Carolina heeft middels een stemming besloten dat het in debat gaat over het officiële gebruik van de confederale vlag.

De confederale vlag werd gehanteerd tijdens de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) en gold als vaandel van de zuidelijke staten die voorstander van de slavernij waren. Tijdens het debat zal het onderwerp om de vlag niet meer op overheidsgebouwen te tonen centraal staan.

Na de schietpartij in Charleston, waarbij negen afro- Amerikanen gedood werden door een blanke man, Dylan Roof is de discussie rond de confederale vlag hevig opgelaaid. De nummerborden van de auto die Roof reed hadden dertien sterretjes, die herinneren aan de dertien landen die lid waren van de confederatie.

De gouverneur van South Carolina, Nikki Haley zei eerder al dat wat haar betreft de vlag van de gebouwen mocht worden gehaald.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »