Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Stam in Papoea immuun tegen dementie door eten brein

 15 juni 2015 

    Print       Email

kannabalismeEen team van Britse onderzoekers heeft ontdekt dat de Fore stam in Nieuw- Guinea, Papoea, een bijzonder sterke weerstand heeft tegen kuru pion, een zeldzame maar dodelijke vorm van Alzheimer.

Kuru kwam in de vijftiger jaren heel vaak voor in het gebied en roeide wel 2 % van de Fore stam per jaar uit. Uit het onderzoek bleek dat diegenen die de epidemie overleefden van oudsher de hersenen van hun overleden voorouders meteen na de begrafenis verorberden.

Daardoor hadden ze een resistent gen ontwikkeld dat voorkomt dat proteïnen muteren en hersen beschadigende polymeren ontstaan. Behalve tegen Alzheimer is het gen ook effectief tegen andere neurologische ziekten waaronder Parkinson. De wetenschappers hebben hun bevindingen in het blad Nature gepubliceerd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »