Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Taalkunstenaar Drs. P op 95- jarige leeftijd overleden

 14 juni 2015 

    Print       Email

266px-Heinz-polzer-alias-drs-p-1314016056Drs. P, zanger en dichter is op 95-jarige leeftijd overleden. Heinz Herman Polzer, zoals P. officieel heette overleed vanwege ouderdom in zijn woonplaats Amsterdam.

Dit werd bekendgemaakt door zijn uitgever Vic van de Reijt zondag. De taalkunstenaar trad vanaf het begin van de vijftiger jaren op in theaters, cafés en bij studentenverenigingen. Hij kreeg vooral bekendheid om zijn liedjes Veerpont (,,Heen en weer”) en Dodenrit (,,Trojka hier, trojka daar”).

Drs. P was vooral populair om zijn krakerige stemgeluid, uitstekende taalvaardigheid, droge humor en plechtige zang- en vertelstijl. Daarnaast zag P. er altijd keurig uit. Heel opmerkelijk aan de taalkunstenaar was dat hij in zijn carrière de lat steeds hoger legde.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »