Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Tandenborstel vol darmbacteriën

 4 juni 2015 

    Print       Email

tandenborstelAmerikaanse onderzoekers van de Quinnipiac Universiteit concluderen dat tandenborstels van mensen die een badkamer en toilet in dezelfde ruimte hebben vol met bacteriën zitten. Het gaat hier om darmbacteriën.

Het team van onderzoekers verrichte onderzoek in gemeenschappelijke badkamers van studentenhuizen.

Uit het onderzoek bleek dat op meer dan de helft van de borstels resten van uitwerpselen lagen. Het lastigste hiervan is dat de bacteriën op je borstel van iemand anders kunnen zijn. De kans hierop is wel 80 %.

Eén van de onderzoekers zegt dat dit een reden is tot bezorgdheid, omdat uitwerpselen van vreemden behalve bacteriën ook virussen en parasieten bevatten, die afwijken van jouw eigen darmflora. Dit kan leiden tot allerlei ziekten zoals huiduitslag, diarree en oorontstekingen.

De enigste oplossing voor dit probleem is om een aparte ruimte te hebben voor je badkamer en toilet.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »