Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Twee VN conferenties vandaag op agenda G7 top

 7 juni 2015 

    Print       Email

g7 logoDe G7 top in Duitsland is begonnen. De Duitse bondskanselier, Angela Merkel ontving vanochtend de Amerikaanse president Obama, met wie zij eerst een onderonsje had.

Op de agenda voor de komende dag staat de voorbereidingen van twee VN-conferenties. Die zijn de conferentie ‘post-2015-agenda’ die nieuwe ontwikkelingsdoelen moet formuleren, die volgen op de bestaande Millenniumdoelen. De andere conferentie is de VN-klimaatconferentie in Parijs, waar er gesproken zal worden over een nieuw internationaal klimaatverdrag.

Obama zegt het te willen hebben over de gezamenlijke toekomst van partijen, de wereldwijde economie en het garanderen van een sterke Europese Unie. Verder wil de VS- president het hebben over de Russische dreiging in Oekraïne. Merkel geeft aan onder andere te willen praten over de versterking van de positie van vrouwen in ontwikkelingslanden en energievraagstukken.

Aan het begin van de middag gaan de regeringsleiders naar slot Elmau. Er zijn zes demonstranten door de politie opgepakt. Ze hadden de toegangsweg tot de G7 top geblokkeerd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »