Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Verdachte schietpartij Charleston wilde raciale oorlog starten

 19 juni 2015 

    Print       Email

Crime1De verdachte in de Charleston schietpartij heeft aan de politie bekend dat hij een raciale oorlog wilde starten met zijn daad. Dit meldt nieuwszender CNN. De 21- jarige Dylan Roof schoot in op de mensen in een kerk waar vooral mensen van Afro- Amerikaanse afkomst naar toe gaan.

De gouverneur van de staat South Carolina is de mening toegedaan dat de schutter, die negen zwarte mensen doodschoot de doodstraf verdiend. De verdachte had voor zijn daad zich negatief uitgelaten over de zwarte gemeenschap bij een persoonlijke vriend. Hij zou onder andere gezegd hebben dat zwarten de wereld overnemen en dat daar iets tegen gedaan moest worden.

Tijdens de schietpartij in de kerk werd hij door een jongeman aangemaand om te stopen met zijn daad, maar Dylan zei ´´neen ik kan niet stoppen want jullie zwarten nemen onze stad over´´. Daarna schoot hij ook de bewuste jongeman dood. De bewoners van Charleston plaatsen de misdaad in het rijtje van racistisch geweld.

De verdachte wordt negen keer aangeklaagd voor moord en voor wapenbezit tijdens het plegen van een gewelddadig misdrijf. Deze aanklachten kunnen volgens de politie leiden tot de doodstraf.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »