Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Zonnevliegtuig maakt ongeplande landing

 2 juni 2015 

    Print       Email

Atlantische Oceaan,Atlantic Ocean,kaart,map,CIA,steden,Amerika,Europa,Afrika,Antarctica,Noordzee,Midellandse Zee,IJszee,Frankrijk,Spanje,Noorwegen,Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2, heeft een plotselinge landing moeten maken in Japan. Het is volgens de weersverwachtingen riskant om over de Atlantische oceaan te vliegen.

Het vliegtuig is met 7200 zonnecellen compleet afhankelijk van zonne-energie en heeft geen brandstof aan boord. Om goed te kunnen vliegen moet het overdag niet bewolkt zijn anders worden de accu’s onvoldoende opgeladen om ’s nachts te kunnen vliegen. Daarnaast moet het vliegtuig ook de wind mee hebben.

De oversteek over de Atlantische oceaan werd al weken uitgesteld door de niet gunstige meteorologische berichten. Het vliegtuig heeft een paar uren boven de Japanse Zee gecirkeld voordat het uiteindelijk tot de landing op het vliegveld van Nagoya landde.

De piloot vertrok zaterdag vanuit China voor een zesdaagse vliegreis naar Hawaï.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »